Καρίνα Πογκοσιάν
Δικηγόρος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, LLB

Γεννήθηκα το έτος 1978 από Ελληνίδα μητέρα και Αρμένιο πατέρα στη πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου και μεγάλωσα.

Κατά τα σχολικά μου χρόνια, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μένα η φοίτηση για ένα έτος σε σχολείο του Πίτσμπουργκ της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ στην ηλικία των 16 ετών, στα πλαίσια διακρατικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Μετά την αποφοίτησή μου από το σχολείο με «άριστα» (αντιστοιχία σε ελληνικό σύστημα βαθμολόγησης: 19,7) εισήχθην κατόπιν εξετάσεων στην κρατική Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κουμπάν (Kuban State Medical University).

Το 2001 επισκέφθηκα την Ελλάδα, προκειμένου να εργαστώ προσωρινά στον τουριστικό κλάδο. Εντούτοις, αφού γνώρισα τον νυν σύζυγό μου, αποφάσισα να παραμείνω μόνιμα στη χώρα, αφήνοντας πίσω μου τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή.

Το 2004 εισήχθην με Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 2009 με βαθμό πτυχίου 7.4 (λίαν καλώς).

Αφού ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση ως ασκούμενη δικηγόρος το 2011, εγγράφηκα ως δικηγόρος πλέον στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έκτοτε συνεργαζόμαστε με τον σύζυγό μου, Αθανάσιο Ρόζου, επίσης δικηγόρο, στο δικηγορικό μας γραφείο.

Ομιλώ και γράφω άριστα τη ρωσική και ελληνική γλώσσα ως μητρικές και μπορώ να συνεννοηθώ στην αγγλική.

Ασχολούμαι με την επίλυση προβλημάτων της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσική Ομοσπονδία, με την οποία φροντίζω να κρατάω συνεχή επαφή.

Παρέχω νομική υποστήριξη σε ρωσικές επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, καθώς και σε ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα στη Ρωσία αντίστοιχα.

Προσπαθώ να βελτιώνω την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω μου, είτε είναι οικογένεια, είτε φίλοι, είτε πελάτες.

Πιστεύω ότι πρέπει να θέτουμε υψηλούς στόχους και να συγκεντρωνόμαστε σε αυτούς για να τους πετύχουμε. Τα πάντα στη φύση προσπαθούν να αναπτυχθούν όσο περισσότερο μπορούν. Γιατί όχι και ο άνθρωπος;

Ρόζου και Συνεργάτες | Δικηγορικό Γραφείο

Εδρεύουμε στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούμε στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και στην Αθήνα. Η υπηρεσία Συναινετικού Διαζυγίου παρέχεται πανελλαδικά.