Ανακοινώσεις Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Συμπεράσματα σύσκεψης με τον Δήμαρχο Λαγκαδά σχετικά με τη μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2009 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ενημερωτική σύσκεψη με θέμα «Εξελίξεις σχετικά με τη μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά στο χώρο του Επαρχείου Λαγκαδά» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαγκαδά, κ. Ιωάννη Καραγιάννη και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλη Λαμτζίδη.

Στη σύσκεψη οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Λαγκαδά για τη μέχρι σήμερα προσπάθεια επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά που κατέβαλε τόσο ο ίδιος, όσο και άλλες τοπικές αρχές. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., κ. Μανόλης Λαμτζίδης, ενημέρωσε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση με δεδομένο ότι το Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ, αρμόδιου φορέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην τελευταία συνεδρίασή του στις 3-3-09 καταρχήν ενέκρινε την επιλογή εγκατάστασής του σε ημιτελές κτίριο δίπλα στο Επαρχείο Λαγκαδά που θα ολοκληρωθεί μετά από τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και την οριστική έγκριση προϋπολογισμού αποπεράτωσης του κτιρίου.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές ότι η υπόθεση της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου αποτελεί ζωτική υπόθεση πρωταρχικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και ότι δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι ως επόμενο βήμα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος Λαγκαδά, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Έπαρχος Λαγκαδά, Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι Λαγκαδά και τοπικοί βουλευτές κ.α.) θα προβούν σε ένα κοινό διάβημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αξιώνοντας να επισπευστούν οι σχετικές εργασίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από το Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ., ο Α' Αντιπρόεδρος, κ. Ι. Κοτζαμανίδης, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Ν. Βαλεργάκης, τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ., κ. Χρ. Ράπτης και κα Π. Σεραΐδου, η Βουλευτής της Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, κα Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Αντινομάρχης κα Δ. Βάνη, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά, κ. Ιωάννης Μυρώνης, δικηγόρος, η εκπρόσωπος της Επάρχου Λαγκαδά, κα Π. Καλαϊτζή, όλοι οι υπηρετούντες Ειρηνοδίκες στο Ειρηνοδικείο Λαγκαδά με τον Γραμματέα του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, καθώς και μεγάλος αριθμός δικηγόρων με έδρα στην επαρχία Λαγκαδά.

Οδηγός Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά - Δεύτερη ευκαιρία

Εμπειρία και γνώση στο κληρονομικό δίκαιο

Αποφάσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Δικηγορικό Γραφείο Αθανασίου Ρόζου & Συνεργατών

Διεύθυνση: Ολυμπίου Διαμαντή 16, 5ος όροφος, Τ.Κ. 54625, Θεσσαλονίκη

Εξυπηρετούμε και στην Αθήνα!

Τηλέφωνο: 2310280874