|
08 Νοέμβριος 2008
Οι ξένοι επενδυτές πωλούν, οι Έλληνες αγοράζουν. Αν δούμε τις ανακοινώσεις των εταιριών, εταιρίες και βασικοί μέτοχοι προβαίνουν καθημερινά σε αγορές μετοχών, με την ένταση των παραπάνω αγορών να έχει κορυφωθεί τους 2 τελευταίους μήνες. Μέχρι στιγμής το μάτς ξένοι επενδυτές-Έλληνες είναι 1-0. Όμως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ενδεικτικά:
Eurobank Properties: H Lamda Devepment, εταιρία συμφερόντων Λάτση, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, προέβη σε αγορά 347.137 μετοχών της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, που αντιστοιχούν στο 5,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Ηλεκτρονικής Αθηνών: Ο βασικός μέτοχος κ. Ι. Στρούτσης και η σύζυγός του Π. Στρούτση αγόρασαν προ ημερών 914.014 μετοχές της εταιρίας, οι οποίες αντιστοιχούν 3% του μετοχικού κεφαλαίου της. Πωλητής ήταν η Morgan Stanley, η οποία τελικώς αποχώρησε με τιμή 2,6 ευρώ ανά μετοχή, σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα στα οποία είχε εισέλθει.
Μοτοδυναμική (αντιπροσωπεία Yamaha): Η οικογένεια Κυριακόπουλου και το Asset Management της Alpha Bank αγόρασαν μετοχές από τα funds της Lansdowne στον τίτλο. Η κ. Αικ. Κυριακοπούλου κατέχει πλέον άμεσα και έμμεσα το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Μοτοδυναμικής, ενώ η Alpha Asset Management AEΔΑΚ κατέχει πάνω από 5% του μετοχικού κεφαλαίου της.
ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια): Η ΕΧΑΕ, μετά από συνεχείς αγορές από το ταμπλό, κατέχει πλέον συνολικά ποσοστό 6,17% του συνόλου των μετοχών της, που ισοδυναμεί σε 4.347.000 μετοχές.
Μarfin Bank (MPB): ο κ. Α. Βγενόπουλος, έχει αγοράσει σταδιακά, από τις 29/8 2,4εκ. μετοχές έναντι τιμήματος πάνω από 8,7εκατ.ευρώ.

| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|


